Yogamassage & therapie 


Yogamassage

Yogamassage en/of therapie is een holistische behandeling waarbij jij als mens in zijn geheel centraal staat. Yogamassage is anders dan andere massages, omdat ik niet alleen werk met druk, maar ook werk met rekken en beweging. De behandeling wordt speciaal op jou afgestemd.

De yogamassage en/of therapie wordt over de kleding heen gegeven op een comfortabele mat. Ik maak je energiebanen open en ik maak ruimte in spieren en gewrichten. Zo kan de energie weer vrij stromen en krijg je meer ruimte in lichaam en geest.


De belangrijkste uitwerkingen van yogamassage

 • Je blijft fysiek en mentaal langer jong
 • Het verbetert de energiedoorstroming en doorbloeding in het lichaam
 • Het houdt de spieren en gewrichten sterk en soepel
 • Het verbetert je lichaamshouding en de werking van je organen
 • Het vermindert de effecten van stress of burn-out
 • Het voorkomt of vermindert allerlei fysieke klachten
 • Het vermindert chronische hoofdpijn en migraine
 • Het verbetert je afweermechanisme en weerstand
 • Het versterkt je fysieke en mentale kracht
 • Sneller herstel na een ongeval of medische ingreep

Therapie

Heb je last van fysieke klachten, dan kan een therapeutische behandeling helpen. 
Naast een algehele lichaamsbehandeling met druk, beweging en rekken, werk ik met acupressuur.
 

Acupressuur
De basis van de acupressuur ligt in de traditionele Chinese geneeskunde. In het gehele lichaam bevinden zich energiebanen die corresponderen met onder andere organen, emoties en persoonskenmerken
. Elke meridiaan geeft energie door aan een hoofdorgaan en andere organen en spieren. De meridiaan heeft een aantal punten in de huid, die acupunctuur- of acupressuurpunten worden genoemd. Vanuit deze punten kun je de hoeveelheid energie in de organen laten toe- of afnemen. De duur van de behandeling varieert afhankelijk van de klacht. 

Zonder naalden
Waar bij acupunctuur met naaldjes wordt gewerkt, wordt bij acupressuur de huid aangeraakt. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan soms ook met de handpalm, elleboog, knie, voet of een stokje worden gegeven.

Acupressuur werkt na de behandeling nog enkele dagen door en kan enorm effectief zijn voor klachten. 
1 à 2 behandelingen kunnen al voldoende zijn voor een duidelijke verbetering van klachten.


Mentale condersteuning

Als je wilt dan kun je datgene wat je op je hart hebt bij me kwijt. Ik luister naar je verhaal en stem samen met jou af wat je nodig hebt en wat voor jou belangrijk is. 
Soms geef ik je iets mee om over na te denken of een opdracht. 
Maar we kunnen samen ook oefeningen doen om door middel van ademhalings- of mindfulness technieken datgene wat er speelt inzichtelijk te maken of onder controle te krijgen.  


Dit alles met als doel om je verder te helpen en voor jou de kwaliteit van je leven te verbeteren.


Mijn werkwijze

5 elementen

Veel lichamelijke klachten komen voort uit mentale overbelasting. Jouw lichaam vertelt wat zich van binnen afspeelt. Daarom zijn mijn behandelingen en adviezen gebaseerd op de Chinese 5-elementenleer. Een onbalans in één of meerdere elementen (aarde, metaal, water, hout en vuur) kan van invloed zijn op mentale en fysieke klachten. Door gericht te behandelen op deze elementen, kom je meer in balans. Klik hier voor meer informatie over de 5 elementen.

5 elemententest

Als je wilt weten hoe het staat met de balans tussen jouw 5 elementen, dan kun je bij mij een test laten doen. Deze test bestaat per element uit een aantal vragen. De uitkomst hiervan bespreken we samen en vervolgens krijg je een advies mee inclusief gedrags- en voedingstips.

Acupressuur

Acupressuur komt oorspronkelijk uit de traditionele Chinese geneeskunde. Door middel van het manueel stimuleren van bepaalde drukpunten, wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Acupressuur steunt op dezelfde principes als acupunctuur, alleen wordt de druk uitgeoefend met de vingers of een stokje in plaats van naalden.
Vaak wordt er na 1 of 2 behandelingen al een duidelijk effect gevoeld.

Verbeter de kwaliteit van je leven!

Om jou écht verder te helpen, geef ik je na een behandeling oefeningen en tips mee waarmee je thuis aan de slag kunt. We kijken samen naar jouw mogelijkheden om zelf de kwaliteit van je leven te verbeteren.


Behandelingen


De volgende behandelingen zijn mogelijk:
In overleg kunnen we behandelingen combineren. 


Voeten-, handen- en /of hoofdmassage
Ontspannende yogamassage
Therapeutische yogamassage voor specifieke klachtenbehandeling
Kruidenstempelmassage*
Yogamassage gecombineerd met Yoga Nidra**
Mentale ondersteuning

Klik hier voor de Tarieven

*Kruidenstempels
Iedere behandeling is te combineren met weldadige kruidenstempels. Hiervoor wordt per consult €12,50 extra berekend. De stempel(s) mag je meenemen om thuis bijvoorbeeld in bad te leggen of om er een voetenbadje van te maken.


**Yoga Nidra (yoga van de slaap)
Dit is een extra lange, bijzondere manier van ontspannen en kan een diepe uitwerking hebben op lichamelijk, geestelijk en energetisch niveau. Yoga Nidra staat gelijk aan 3 à 4 uur slaap. 


Reserveringsvoorwaarden

Heb je een afspraak gemaakt, maar kan deze niet doorgaan, dan graag uiterlijk 24 uur van tevoren annuleren.

Bij annulering binnen 24 uur of het niet verschijnen op de afspraak, worden mogelijk kosten in rekening gebracht.

Neem contact met mij op voor meer informatie of een afspraak! De behandeling wordt helemaal op jou afgestemd. Bij een eerste afspraak voor een behandeling wordt er een intakegesprek afgenomen.

 • Yogamassage en therapie wordt over de kleding heen gegeven, liggend of zittend op een speciale mat.
 • Yogamassage is een therapeutische of ontspannende massage....geen 'spannende massage'...