Yogalessen

Mijn yogalessen zijn gebaseerd op Hatha Yoga, maar ik gebruik ook elementen uit o.a. de Satyanada yoga en Yoga Nidra.


De lichamelijke oefeningen versterken het lichaam en houden je spieren soepel. We doen alle oefeningen op het ritme van de adem. Dit heeft een extra ontspannende werking, ook op je geest. Daarnaast doen we meditatie en eindigen we iedere lessen met een eindontspanning. 

Yoga op maat
Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen. Yoga is geen wedstrijd, je doet het puur voor jezelf. Het is belangrijk dat je daarbij je eigen grenzen bepaalt. Als een oefening lastig voor je is, dan kijken we gewoon hoe het wel kan. Er zijn voldoende alternatieven om de les voor jou zo prettig mogelijk te maken.

Mogelijkheden

Groepslessen
In de yogaruimte bij fysio Van der Vliet.
Gemengde groepen van maximaal 8 personen.
Je mag altijd eerst een GRATIS proefles doen om te ervaren of mijn manier van lesgeven bij jou past.

Stoelyoga
Bij mij thuis in de praktijk.
Voor senioren die wat minder makkelijk op een matje op de grond kunnen komen.
Gemengde groep van maximaal 5 personen.

Stoelyoga voor dementerenden
Op locatie.
Aangepast aan de groep.

Yogamassage

Yogamassage en/of therapie is een holistische behandeling waarbij jij als mens in zijn geheel centraal staat. Yogamassage is anders dan andere massages, omdat ik niet alleen werk met druk, maar ook werk met rekken en beweging. De behandeling wordt speciaal op jou afgestemd.

De yogamassage en/of therapie wordt over de kleding heen gegeven op een comfortabele mat. Ik maak je energiebanen open en ik maak ruimte in spieren en gewrichten. Zo kan de energie weer vrij stromen en krijg je meer ruimte in lichaam en geest. 


De belangrijkste uitwerkingen van yogamassage

 • Je blijft fysiek en mentaal langer jong
 • Het verbetert de energiedoorstroming
 • Het houdt de spieren en gewrichten sterk en soepel
 • Het verbetert je lichaamshouding en de werking van je organen
 • Het vermindert de effecten van stress
 • Het voorkomt of vermindert allerlei fysieke klachten
 • Het vermindert chronische hoofdpijn en migraine
 • Het verbetert je afweermechanisme en weerstand
 • Het versterkt je fysieke en mentale kracht

Mogelijkheden

Ontspanningsmassage
Een heerlijke massage waarbij je alleen maar hoeft te liggen. Laat je verwennen en ontspan! Met relaxte muziek op de achtergrond, de geur van wierrook en etherische olie en een lavendelkussentje op je ogen, kom je helemaal tot rust.

Ontspanningsmassage gecombineerd met Yoga Nidra
Een yogamassage is goed te combineren met Yoga Nidra. Dit is een extra lange, bijzondere manier van ontspannen en kan een diepe uitwerking hebben op lichamelijk, geestelijk en energetisch niveau. Yoga Nidra staat gelijk aan 3 à 4 uur slaap.
    
Hoofd-, hand- en/of voetmassage
Hiervoor hoef je niet per sé op de massagemat te liggen. Deze massage kan ik ook geven terwijl je in een stoel zit of op een bed ligt. Desgewenst kom ik aan huis.

Kruidenstempelmassage
De kruidenstempel wordt op de blote huid gestempeld, gecirkeld of er wordt mee over de meridianen gestreken. Iedere massage is te combineren met weldadige verwarmde kruidenstempels.


Therapie & coaching

Naast de yogalessen en yogamassages geef ik therapeutische behandelingen.
Je kunt onder andere bij mij terecht voor:

 • Rugklachten
 • Nek- en schouderklachten
 • Pijn in de benen, heup(en) en/of bil(len)
 • Problemen met lopen
 • Hielspoor
 • Stijve spieren
 • Burn-out en stressklachten
 • Hoofdpijn en migraine
 • Problemen met de adem
 • Problemen met organen

Samen gaan we op zoek naar de bron van jouw klacht(en). Van daaruit geef ik je inzichten waarmee je verder kunt.

5-elementen
Mijn behandelingen en adviezen zijn gebaseerd op de Chinese 5-elementenleer. Een onbalans in één of meerdere elementen (aarde, metaal, water, hout en vuur) kan van invloed zijn op mentale en fysieke klachten. Door gericht te behandelen op deze elementen, kom je meer in balans. Klik hier voor meer informatie over de 5 elementen. 

Mogelijkheden

Acupressuur
Acupressuur komt oorspronkelijk uit de traditionele Chinese geneeskunde. Door middel van het manueel stimuleren van bepaalde drukpunten, wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. 

Acupressuur steunt op dezelfde principes als acupunctuur, alleen wordt de druk uitgeoefend met de vingers of een stokje in plaats van naalden. 
Vaak wordt er na 1 of 2 behandelingen al een duidelijk effect gevoeld.

5-elemententest
Als je wilt weten hoe het staat met de balans tussen jouw 5 elementen, dan kun je bij mij een test laten doen. Deze test bestaat per element uit een aantal vragen. De uitkomst hiervan bespreken we samen en vervolgens krijg je een advies mee inclusief gedrags- en voedingstips.
 

Verbeter de kwaliteit van je leven
Om jou écht verder te helpen, geef ik je na een behandeling oefeningen en tips mee waarmee je thuis aan de slag kunt. We kijken samen naar jouw mogelijkheden om zelf de kwaliteit van je leven te verbeteren. 


Workshops

Regelmatig geef ik workshops. Hierin werk ik samen met Linda van Gaal van Linnerkracht. 

De workshops worden gekoppeld aan de 5 elementen (aarde, metaal, water, hout, vuur). Ieder element speelt een rol in je energiebalans. Tijdens de workshop leer je welk effect een element kan hebben op je lichaam, psyche, emoties en gedachten. Hierdoor krijg jij inzicht in je energiebalans en in hoe jij die zelf kan verbeteren. 

Mogelijkheden

Programma op maat
Indien gewenst maak ik een programma op maat. Workshops worden gegeven na vooroverleg en een offerte. Neem
contact met me op voor de mogelijkheden.