Groepslessen yoga

Mijn yogalessen zijn gebaseerd op Hatha yoga. Maar door mijn ervaring met andere yogavormen gebruik ik ook elementen uit  o.a. de Satyanada yoga, Yoga Nidra en Reusi Dat Ton, oftewel Thaise yoga.

De lessen worden gegeven in groepen van maximaal 9 personen. Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen.  Yoga is geen wedstrijd, je doet het puur voor jezelf. Het is belangrijk dat je daarbij je eigen grenzen bepaalt. 

De lichamelijke oefeningen zijn bedoeld voor het versterken van het lichaam en het soepel maken van je spieren. We doen alle oefeningen op de beweging van de adem, dat heeft een extra ontspannende werking, ook op je geest.

Als een oefening voor jou minder prettig is, dan kijken we samen naar hoe het wel kan. Er zijn voldoende middelen beschikbaar om de les voor jou zo prettig mogelijk te maken. Yoga op maat!

HOUDING IS BUITENKANT, INHOUD IS BINNENKANT
Mooi in een houding staan is buitenkant, maar het gaat er uiteindelijk om wat jij ervaart, de inhoud.  Jouw intensie of doel via yoga bereiken, dan kom je dicht bij jezelf en word je een geheel met lichaam en geest."

Opbouw van de lessen

Een yoga les bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Lichamelijke oefeningen (asana's)
  • Ademoefeningen (pranayama)
  • Meditatie
  • Ontspanning
  • Yoga Nidra (yoga van de slaap);
    Dit is een extra lange, bijzondere manier van ontspannen en kan een diepe uitwerking hebben op lichamelijk, geestelijk en energetisch niveau. Yoga Nidra doen we rondom de vakanties.

De combinatie van bewegen en adem zorgt ervoor dat je een diepe ontspanning ervaart en dat lichaam en geest in balans worden gebracht.

HATHA YOGA

Bij Hatha yoga activeert men de energiestromen in het lichaam en brengt ze in balans. Hatha bestaat uit ‘ha’ en ‘tha’, ze staan symbool voor de mannelijke energie van de zon en de vrouwelijke energie van de maan. Twee energiestromen die door middel van yoga met elkaar worden verenigd. Vanuit de Hatha yoga zijn er vele andere yogavormen ontstaan, ieder met zijn eigen traditie en filosofie. Yoga draagt in de breedste zin van het woord bij aan het herstellen van de verbindingen in en met jezelf.De lessen worden gegeven in gemengde groepen van maximaal 

9 personen.

REUSI DAT TON YOGA

Reusi Dat Ton oftewel Thaise yoga, is een oude vorm van yogabeoefening die zijn oorsprong heeft in Thailand.  Reusi Dat Ton bevat een combinatie van yogahoudingen, strekkingen, meditatie en een unieke  ademhalingstechniek. Het doel ervan is om de energiestromen in het lichaam in balans te brengen, de flexibiliteit te vergroten, spierspanning te verminderen en de algehele gezondheid te bevorderen. Reusi Dat Ton wordt in Thailand vaak beoefend in combinatie met traditionele Thaise massage en acupressuur.

De lessen worden gegeven in gemengde groepen van maximaal 

9 personen.

STOELYOGA

Hoe ouder we worden, hoe minder sterk en flexibel ons lichaam is. Dan is het juist belangrijk om in beweging te blijven. 

Daarvoor is 'yoga op de stoel' ideaal. Je staat ervan versteld hoeveel oefeningen je op een stoel kunt doen! Tijdens de lessen wordt er naast bewegen veel aandacht aan meditatie, ademhaling en ontspanning besteed.  


De lessen worden aangepast aan de wensen en mogelijkheden van de cursisten en vinden plaats in een ontspannen sfeer waarbij vooral het plezier voorop staat!

De lessen worden gegeven in gemengde groepen van maximaal 

5 personen.


De leslocaties

Groepslessen Hatha yoga en Reusi Dat Ton yoga

De lessen worden gegeven op de zolder bij:
Fysiotherapie Van der Vliet
Molenstraat 2a
5845 BD Sint Anthonis


Bij mooi weer geef ik les bij mij thuis in de tuin!

Groepslessen stoelyoga

De lessen worden gegeven bij mij thuis in de praktijk:
De Klef 5
5845 HT Sint Anthonis


Stoelyoga dagbesteding
De lessen worden op locatie gegeven.

Lesrooster

Dinsdag

09.00 tot 10.00 uur  Stoelyoga


10.45 tot 11.45 uur  StoelyogaWoensdag                            

9.00 tot 10.00 uur   Reusi Dat Ton yoga (Thaise yoga)


10.30 tot 11.45 uur   Stoelyoga dagbesteding


18.30 tot 19.30 uur  Hatha yoga


19.45 tot 20.45 uur    Hatha yoga


21.00 tot 22.00 uur  Hatha yogaDonderdag

11.00 tot 12.00 uur   Stoelyoga dagbesteding


19.45 tot 20.45 uur  Hatha yoga


21.00 tot 22.00 uur  Hatha yoga