Yogamassage & therapie 

Mijn werkwijze

Als je bij mij een individuele afspraak maakt dan bespreken we samen wat het doel is voor jou. Dat kan zijn 'gewoon even niks en ontspannen', je hoofd leeg maken en weer in je lijf komen. Maar ik kan je ook helpen met fysieke en/of mentale klachten. Als je bij mij de deur weer uitgaat, dan is het de bedoeling dat je aandacht hebt gekregen voor datgene waarvoor je gekomen bent. Ik ben eerlijk in mijn adviezen, allemaal met als doel om jou verder te helpen. 

HET LICHAAM LIEGT NOOIT
(Ted Troost, haptonoom)

5 elementen

Veel lichamelijke klachten komen voort uit mentale overbelasting. Jouw lichaam vertelt wat zich van binnen afspeelt. Daarom zijn mijn behandelingen en adviezen gebaseerd op de Chinese 5-elementenleer. Een onbalans in één of meerdere elementen (aarde, metaal, water, hout en vuur) kan van invloed zijn op mentale en fysieke klachten. Door gericht te behandelen op deze elementen, kom je meer in balans. 

De 5-elemententest

Als je wilt weten hoe het staat met de balans tussen jouw 5 elementen, dan kun je bij mij een test laten doen. Deze test bestaat per element uit een aantal vragen. De uitkomst hiervan bespreken we samen en vervolgens krijg je een advies mee inclusief gedrags- en voedingstips.

Verbeter de kwaliteit van jouw leven!

Om jou écht verder te helpen, geef ik je na een behandeling oefeningen en tips mee waarmee je thuis aan de slag kunt. We kijken samen naar jouw mogelijkheden om zelf de kwaliteit van je leven te verbeteren.


YOGAMASSAGE

Yogamassage en/of therapie is een holistische behandeling waarbij jij als mens in zijn geheel centraal staat. Yogamassage is anders dan andere massages, omdat ik niet alleen werk met druk, maar ook werk met rekken en beweging. De behandeling wordt speciaal op jou afgestemd.

De yogamassage en/of therapie wordt over de kleding heen gegeven op een comfortabele mat. Ik maak je energiebanen open en ik maak ruimte in spieren en gewrichten. Zo kan de energie weer vrij stromen en krijg je meer ruimte in lichaam en geest.


De belangrijkste uitwerkingen van yogamassage:

 • Je blijft fysiek en mentaal langer jong.
 • Het verbetert de energiedoorstroming en doorbloeding in het lichaam.
 • Het houdt de spieren en gewrichten sterk en soepel.
 • Het verbetert je lichaamshouding en de werking van je organen.
 • Het vermindert de effecten van stress of burn-out.
 • Het voorkomt of vermindert allerlei fysieke klachten.
 • Het vermindert chronische hoofdpijn en migraine.
 • Het verbetert je afweermechanisme en weerstand.
 • Het versterkt je fysieke en mentale kracht.
 • Sneller herstel na een ongeval of medische ingreep.

THERAPIE 

Heb je last van fysieke klachten, dan kan een therapeutische behandeling helpen.
Naast een algehele lichaamsbehandeling met druk, beweging en rekken, werk ik met acupressuur.
 

Acupressuur
De basis van de acupressuur ligt in de traditionele Chinese geneeskunde. In het gehele lichaam bevinden zich energiebanen die corresponderen met onder andere organen, emoties en persoonskenmerken
. Elke meridiaan geeft energie door aan een hoofdorgaan en andere organen en spieren. De meridiaan heeft een aantal punten in de huid, die acupunctuur- of acupressuurpunten worden genoemd. Vanuit deze punten kun je de hoeveelheid energie in de organen laten toe- of afnemen. De duur van de behandeling varieert afhankelijk van de klacht.

Zonder naalden
Waar bij acupunctuur met naaldjes wordt gewerkt, wordt bij acupressuur de huid aangeraakt. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan soms ook met de handpalm, elleboog, knie, voet of een stokje worden gegeven.

Acupressuur werkt na de behandeling nog enkele dagen door en kan enorm effectief zijn voor klachten.
1 à 2 behandelingen kunnen al voldoende zijn voor een duidelijke verbetering van klachten.


MENTALE ONDERSTEUNING

Als je wilt dan kun je datgene wat je op je hart hebt bij me kwijt. Ik luister naar jouw verhaal en stem samen met jou af wat je nodig hebt en wat voor jou belangrijk is. Soms geef ik je iets mee om over na te denken of een opdracht. Maar we kunnen samen ook oefeningen doen om door middel van ademhalings- en/of mindfulness- technieken datgene wat er speelt inzichtelijk te maken of onder controle te krijgen.  Dit alles met als doel om jou verder te helpen en om voor jou de kwaliteit van je leven te verbeteren.


Technieken die ik in kan zetten zijn bijvoorbeeld:

 • Banden transformeren
  Jezelf losmaken van datgene wat jou steeds triggert, dat kan een persoon zijn of een bepaalde situatie.
 • Body drum release
  De fysieke benadering van EDMR therapie door te kloppen op het lichaam.
 • Klankschaalsessie
  Een klankschaal brengt trillingen in het lichaam teweeg. Dit kan heel ontspannend zijn en rust geven.


ORTHOMOLECULAIR VOEDINGSADVIES

De orthomoleculaire voedingsleer is er op gericht om jouw lichaamscellen in een zodanige goede conditie te brengen dat je optimaal kan functioneren. Alles wat we eten heeft zijn weerslag op ons lichaam en op hoe we ons voelen.


Vaak denken we dat we gezond eten, maar is dat ook zo?

Fabrikanten van voeding laten ons door slimme marketingcampagnes denken dat we de juiste producten tot ons nemen. Maar in veel gevallen zijn deze producten helemaal niet zo goed als we denken.  

Orthomoleculaire voeding brengt je weer terug naar de basis.
Een goede balans tussen eiwitten (vlees, vis, ei, melk, peulvruchten), groenten, fruit en koolhydraten zorgt ervoor dat je de juiste stoffen binnen krijgt, aangevuld met supplementen die voor jou aanvullend kunnen zijn. Het gaat erom dat je die producten eet die iets goeds voor jou doen.

Daar kan ik jou bij helpen!
Een orthomoleculair eetplan kan jou op weg helpen naar een verbetering van je gezondheid. Ik ondersteun je daar graag bij. Soms kunnen kleine aanpassingen in je voeding al zorgen voor verbetering. En niet alleen op je lichamelijke gezondheid of gewicht, maar ook op mentaal vlak.

Orthomoleculair eetplan

Voor €119,- maak ik voor jou een eetplan op basis van het orthomoleculaire systeem.


Tijdens een afspraak leg ik je er alles over uit. Daarna hebben we nog 3 telefonische consulten, dat is bij de prijs inbegrepen. Als je meer ondersteuning nodig hebt, dan kan dat uiteraard ook.


Behandelingen


De volgende behandelingen zijn mogelijk:
In overleg kunnen we behandelingen combineren. 


Voeten-, handen- en /of hoofdmassage
Ontspannende yogamassage
Therapeutische yogamassage voor specifieke klachtenbehandeling
Kruidenstempelmassage*
Yogamassage gecombineerd met Yoga Nidra**
Mentale ondersteuning

Klik hier voor de Tarieven

*Kruidenstempels
Iedere behandeling is te combineren met weldadige kruidenstempels. Hiervoor wordt per consult €12,50 extra berekend. De stempel(s) mag je meenemen om thuis bijvoorbeeld in bad te leggen of om er een voetenbadje van te maken.


**Yoga Nidra (yoga van de slaap)
Dit is een extra lange, bijzondere manier van ontspannen en kan een diepe uitwerking hebben op lichamelijk, geestelijk en energetisch niveau. Yoga Nidra staat gelijk aan 3 à 4 uur slaap. 


Reserveringsvoorwaarden

Heb je een afspraak gemaakt, maar kan deze niet doorgaan, dan graag uiterlijk 24 uur van tevoren annuleren.

Bij annulering binnen 24 uur of het niet verschijnen op de afspraak, worden mogelijk kosten in rekening gebracht.

Neem contact met mij op voor meer informatie of een afspraak! De behandeling wordt helemaal op jou afgestemd. Bij een eerste afspraak voor een behandeling wordt er een intakegesprek afgenomen.

 • Yogamassage en therapie wordt over de kleding heen gegeven, liggend of zittend op een speciale mat.
 • Yogamassage is een therapeutische of ontspannende massage....geen 'spannende massage'...